Bölgesel incelme, vücudun belirli bölgelerindeki yağları azaltmak, daha estetik ve fit bir görünüm elde etmek için kullanılan bir yöntemdir. Son zamanlarda, bu alanda birçok farklı teknik ve cihaz geliştirilmiştir. İşte bölgesel incelme hakkında bilmeniz gereken her şey…
Bölgesel İncelme Nedir?
Bölgesel incelme, vücudun belirli bölgelerinde biriken yağları hedef alarak, bu bölgelerdeki yağlanmayı azaltmak için ve yağlanmanın cilt üzerinde selülit görünümünü ortadan kaldırmak için yapılan işlemler bütünüdür. Özellikle karın, kalça, basen, bacak ve kol gibi bölgelerde biriken yağların; kişileri rahatsız etmesinden dolayı popüler bir yöntemdir. Bölgesel incelme genellikle estetik amaçlı yapılmaktadır ve kilo verme sürecinde etkiyi arttırmak için tercih edilmektedir. Çünkü bölgesel incelme yöntemleri, egzersiz ve diyetle erimeyen yağlanmaları da azaltabilmektedir. Bölgesel incelmenin tercih edilmesindeki en büyük nedenlerden biri de bazı vücut bölgelerinin, vücudun geri kalanına nazaran daha fazla yağlanması ve vücut bütünlüğünü bozmasıdır. Bozulan bütünlüğün düzeltilmesi açısından hem ağrısız hem kolay olan bölgesel incelme, çok avantajlı bir seçenek olmaktadır.
Bölgesel incelmede, ultrasonik ses dalgalarından faydalanılarak, yağ dokusunun üzerinde bulunan zarda hafif hasarlar oluşturur. Bu hasarların ardından yağ, hücre zarından ayrılır ve dağılır. Dağılan yağ hücreleri vücuttan dışarı dışarı atılır. Cilt altında yağ dokusu kalmadığında ise cilt yüzeyinde pürüzsüz bir görünüm ve uygulama yapılan bölgedeki sıkılaşmadan dolayı zayıf bir görünüm elde edilmiş olur.
Kimler Bölgesel İncelme İçin Uygundur?
Bölgesel incelme uygulamaları, inatçı yağlardan kurtulmak ve fit bir görünüme sahip olmak isteyen sağlıklı bireyler için uygundur. Ancak bölgesel incelme uygulamalarından etkili sonuç görebilmek için birkaç uygunluk gerekiyor. Bölgesel incelme genellikle kilo verme yöntemi olmayıp vücudu şekillendirme işlemi olduğundan, ideal kiloya yakın olmak veya fazla kiloların bir kısmını vermiş olmak sonuç almak için önemlidir.
Kimler Bölgesel İncelme İçin Uygun Değildir?
Bölgesel incelme uygulamaları, hamileler ve emziren kadınlar, kronik rahatsızlığı olanlar, uygulama bölgesinde metal protezi olanlar, kalp pili kullananlar veya ciddi kalp problemleri olanlar, kanser hastası olanlar, epilepsi hastaları gibi kişilere uygulanması uygun değildir. Sağlık durumunuzu bir doktora gösterip sonrasında doktor onayıyla uygulamaya başlayabilirsiniz.
Bölgesel İncelme Öncesi ve Sonrası
Öncesi Hazırlık:
- Bölgesel incelme sürecine girmeden önce, sağlık durumunuzun uygun olup olmadığını öğrenmek için öncelikle bir doktora gözükmeniz önerilir.
- Doktor onayı alındıktan sonra, bölgesel incelme merkezinde bir uzmanı ile detaylı bir görüşme yaparak, ihtiyacınıza uygun olan en iyi yöntemi belirleyin.
- Bölgesel incelme uygulamasından önce sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı uygulamak, sonuç daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.
Sonrası Bakım:
- Bölgesel incelme uygulaması sonrası bol bol su içmek, vücuttaki parçalanmış yağların daha hızlı atmasına yardımcı olabilir.
- Uygulama sonrası birkaç gün egzersizlerden ve yoğun fiziksel aktivitelerden kaçının.
- Uygulama sonrası sağlıklı ve düzenli bir beslenme şekli, uygulamadan elde edilen sonuçların uzun vadeli korunmasına yardımcı olabilir.
- Çok fazla alkol ve kafein tüketilmesi önerilmez.
- Uzmanınızın sizin için uygun gördüğü kontrol randevularını aksatmayın. Çünkü sonuçların değerlendirilmesi ve gerekirse ek tedavi planlarının yapılması için önemli randevulardır.
Bölgesel İncelme En Çok Hangi Bölgelerde Uygulanır?
Bölgesel incelme, genellikle belirli vücut bölgelerindeki fazla yağlanma ve şekil bozukluklarını hedef alır. En sık karın, basen, kalça, bel, uyluk ve üst kol gibi vücutta yağlanmanın yoğun olduğu bölgelerde uygulanması tercih edilir.
Karın ve Bel Çevresi: Karın ve bel çevresinde biriken yağlar estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra sağlık açısından da sorunlara neden olabilmektedir. Bölgesel incelme uygulaması ile bölgede biriken inatçı yağların yakılması sağlanarak daha estetik bir karın ve bel çevresi elde edilebilir.
Kalça: Özellikle kadınlar, kalça bölgesinde biriken yağların estetik görüntüsünden rahatsızlık duymaktadır. Kadın anatomisinde kolaylıkla yağ birikebilen bölgelerden birisi de kalça bölgesidir. Bölgesel zayıflama uygulaması ise bu bölgede bulunan yağların parçalanmasını ve yakılmasını sağlar. Böylece kalça bölgesi form kazanır ve selülit görünümü ortadan kalkar.
Gıdı ve Boyun: Gıdı bölgesinde ve boyun civarında biriken yağ, yüzün daha dolgun görünmesine neden olur. Bölgesel zayıflama uygulaması da bu alanları hedefleyerek daha keskin bir çene hattı görünümü sağlar.
Sırt ve Yan: Sırt bölgesinde ve yanlarda biriken yağların giderilmesi de bölgesel incelme uygulamalarıyla mümkün. Bu bölgelerdeki yağ miktarının azaltılmasına ve daha estetik bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.
Kol: Üst kollarda sarkma zamanla beraber sık görülen bir durumdur. Bölgesel zayıflama ile bu üst kollardaki yağ miktarı azaltılır ve böylece kollar daha sıkı ve derli toplu bir görünüme kavuşur.
Uyluk: İç ve dış uyluklardaki yağ toplanmaları, bölgesel zayıflama uygulaması için uygun bir bölgedir. Bölgesel incelme yöntemleri ile uyluklardaki yağ azaltılabilir.
Bölgesel İncelme ile Kilo Verilir mi?
Bölgesel incelme, kilo verme sürecinin bir tamamlayıcısıdır, fakat tek başına bir kilo verme yöntemi değildir. Yani bölgesel incelme için uygulanan yöntemler genellikle kilo verdirmeyi hedeflemez, daha çok mevcut yağların işlem yapılan bölgelerde azaltılmasını sağlar.
Bölgesel İncelme Ne Kadar Etkilidir?
Bölgesel incelme yöntemleri, uygulanacak kişinin vücut özelliklerine ve uygulanacak bölgeye bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Etkili sonuç göstermesinden dolayı, incelmek isteyen birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bölgesel incelme yöntemlerinin her biri farklı şekillerde sonuç vermekte ve sonuç kişinin vücut özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Genel olarak kalça ve basen gibi bölgeler; kol ve göbek gibi bölgelere göre daha geç sonuç vermektedir. Seans sayıları açısından doğru bir planlama yapılması ile kişi, hızlı ve etkili bir şekilde incelme elde edebilmektedir.
Bölgesel İncelme Etkisini Ne Zaman Gösterir?
Bölgesel incelme yöntemlerinin etkisinin ne zaman görüleceği işlem yapılan kişiye göre değişiklik göstermektedir. İşlemin yapılacağı kişi için; yağın ne kadar süredir var olduğu, ne kadar yoğun olduğu ve lenf dolaşım sisteminin ne kadar iyi olduğuna göre farklı değişebilir. Örneğin yoğun ve uzun süreli yağlar, kısa süreli ve yoğunluğu az olan yağlara göre daha zor atılmaktadır. İşlemlerin etki gösterme süresini azaltacak bir diğer etken ise işlem sürecinde diyet programlarını ve egzersizleri aksatmadan uygulamaktır. Seans süreleride en iyi sonuçların elde edilebilmesi için önemlidir. Uygulamanın iki haftada bir kez aksatılmadan, düzenli bir şekilde yapılması en verimli yöntemdir. Tüm bunlarla beraber, düzenli uygulanan bölgesel incelme işlemleriyle, sonuçlar birkaç hafta içerisinde fark edilmeye başlanabilir.
Bölgesel İncelmenin Yan Etkileri Var Mıdır?
Bölgesel incelme uygulamalarının tespit edilmiş, kısa ya da uzun vadeli ciddi yan etkileri bulunmamaktadır. Neredeyse yok denecek kadar az yan etkiler görülür. Örneğin hafif kızarıklık, şişlik veya morarma gibi belirtiler olabilir ancak bu belirtiler genellikle kısa sürede geçmektedir. Yapılan işleme bağlı olarak uygulama sırasında kişi, yapılan işlemden kaynaklanan ultrasonik sesleri duyabilir. Bu sesler kişiyi çok rahatsız edebilecek sesler değildir. Tınlama şeklinde seslerdir ve işlem yapılan cihazının işlevselliğini ortaya koyan bir seslerdir. Ancak ses hassasiyeti olan kişileri rahatsız edebilir. Uygulama sonrasında işlem yapılan bölgelerde cilt pembeleşmesi görülebilir fakat bu durum kısa süre sonra geçmektedir.